Meta België viert tiende verjaardag met Belgische creators, communities en ondernemers

Meta België viert tiende verjaardag met Belgische creators, communities en ondernemers

Tien jaar geleden zwaaide Meta - toen nog bekend als Facebook - de deuren van zijn kantoor in België open. Om die speciale gelegenheid te vieren nodigde Meta deze namiddag, niet toevallig op Social Media Day, verschillende Belgische creators, communitybeheerders en ondernemers uit voor een Reels School, een initiatie in de metaverse, keynotes en uiteraard: verjaardagstaart. Alexis Lebedoff, de eerste medewerker van Meta in ons land en country manager België blikte terug op de op de afgelopen 10 jaar en lichtte alvast een tipje van de sluier over Meta’s toekomstplannen.

Hoewel het sociale netwerk al langer ingeburgerd is in onze contreien, is het sinds 10 jaar ook écht fysiek aanwezig in ons land, met een officieel kantoor. Daardoor vergrootte Facebook - dat intussen het gezelschap kreeg van Instagram en Whatsapp - zijn connectie met onze Belgische samenleving én zijn impact erop. Dat bewijzen unieke samenwerkingen met het Rode Kruis, Child Focus en Visitbrussels. Van een state-of-the-art kantoor was tien jaar geleden nog geen sprake: de woonkamer van country manager Alexis Lebedoff deed daarvoor dienst.

Ondertussen is de woonkamer van Alexis wel degelijk ingeruild voor een uitgebreid kantoor in Brussel. Daar verzamelden vandaag, verschillende Belgische creators, communitybeheerders van Facebookgroepen en ondernemers om de kristallen verjaardag van Meta  te vieren. Volgens Meta zijn het immers de Belgen zelf die de platformen maken tot wat ze vandaag zijn. 

Op het goedgevulde programma: een paneldiscussie met de communitybeheerders van de internationaal populaire Facebook-groep ‘View From My Window’ en Alfavrouwen, een community voor ondernemende vrouwen, een uitleg met handige tips & tricks voor Reels en een heuse uiteenzetting over de metaverse door metaverse-expert Sean Evins.

Het aansnijden van de grote verjaardagstaart, niet toevallig van de hand van Facebook-taartenbakker Tatyana, met alle aanwezigen was de letterlijke én figuurlijke kers op de taart. 

Country Manager Belgie Alexis Lebedoff blikt tevreden terug op deze bijzondere Social Media Day.

“Het is een enorm fijn moment om vandaag de mensen die dag-in-dag-uit onze platformen gebruiken te mogen ontvangen. Bovendien doet het me een plezier om hen kennis te laten maken met de nieuwste tools op onze platformen zoals Reels en samen vooruit te blikken naar de metaverse en de volgende tien jaar.” - Alexis Lebedoff, Country Manager Meta België
Meta Belgium Public Relations
Over Meta

Meta heeft als missie om mensen de kracht te geven een community op te bouwen en de wereld dichter bij elkaar te brengen. Met de producten van Meta blijven de gebruikers verbonden met hun vrienden en familie, ontdekken ze wat er in de rest van de wereld gebeurt en delen ze wat voor hen belangrijk is. In december 2020 waren er 1,84 miljard dagelijkse gebruikers op het platform en 2,8 miljard actieve gebruikers. Ongeveer 2,6 miljard mensen gebruiken Facebook, Instagram, WhatsApp of Messenger dagelijks. Meta is door Mark Zuckerberg opgericht in 2004, het hoofdkantoor staat in Californië en er zijn inmiddels 58.604 fulltime medewerkers in dienst. Meer informatie over Meta is te vinden op https://newsroom.fb.com/company-info/.

Perscontact

Kim van Bokhoven

Communications Manager Benelux

Team Bepublic

Sander Vanlouwe

Jules Fremaut

Lies Dobbelaere