Sociale audio-ervaringen naar Facebook brengen

Beste journalist, 

Het vertellen van verhalen aan elkaar draagt bij aan ons gevoel van verbondenheid. Audioberichten, zoals spraakberichten op WhatsApp, geven je het gevoel dat je bij je vrienden en familie in de kamer zit, zelfs als je kilometers van elkaar verwijderd bent. Binnen Facebook zien we een groei in het gebruik van audio. Graag brengen we je daarom op de hoogte van een aantal nieuwe aankondigingen op dit gebied: 

  • Een geluidsstudio binnen handbereik
    We werken aan een nieuwe set tools die het mogelijk maakt audiofragmenten op te nemen die zowel leuk zijn voor de Facebook-gebruiker om te maken en daarbij bovendien kwalitatief hoog genoeg zijn voor professionals. We investeren al geruime tijd in audiotechnologieën (zoals spraak-naar-tekst) en maken deze voor iedereen toegankelijk binnen de Facebook-app. Op deze manier heeft iedereen zijn eigen geluidsstudio binnen handbereik!

  • Een nieuw social audio-format: Soundbites
    We introduceren een nieuw format genaamd Soundbites. Soundbites zijn korte, creatieve audioclips die je maakt voor het vastleggen van anekdotes, grappen, gedichten en nog veel meer. De komende maanden starten we met het testen van Soundbites door een klein aantal creators. In de toekomst wordt Soundbites beschikbaar voor iedereen.

  • Luisteren naar podcasts in de Facebook-app
    Meer dan 170 miljoen mensen zijn verbonden met honderdduizenden podcastpagina's op Facebook, en meer dan 35 miljoen mensen zijn lid van Facebook-groepen rond podcasts - maar tot nu toe moest je de Facebook-app verlaten om naar een aflevering van je favoriete podcast te luisteren. In de komende maanden zal het mogelijk zijn om podcasts rechtstreeks vanuit de Facebook-app te beluisteren, zowel tijdens het gebruik van de app als wanneer de app op de achtergrond actief is.

  • Live Audio Rooms in Facebook en Messenger
    We geloven dat audio een perfecte manier is voor community’s om zich bezig te houden met onderwerpen die ze belangrijk vinden. Daarom starten we met het testen van Live Audio Rooms in Facebook-groepen. Zo wordt het beschikbaar voor alle 1,8 miljard mensen die maandelijks actief zijn binnen een Facebook-groep. Daarbij zullen we Live Audio Rooms ook beschikbaar stellen voor publieke figuren zodat zij in gesprek kunnen gaan met experts en fans. 

We introduceren deze optie niet alleen op Facebook, maar zijn ook van plan om Live Audio Rooms op Messenger te introduceren. Op deze manier wordt het nog makkelijker om met vrienden in contact te blijven. De verwachting is dat Live Audio Rooms begin deze zomer voor iedereen beschikbaar zal zijn.

  • Mogelijkheden om geld te verdienen
    We geven audiomakers de optie om geld te verdienen met hun audiocontent. Binnen Live Audio Rooms kunnen luisteraars hun favoriete creators en publieke figuren steunen via ‘Stars’ of doneren aan goede doelen die zij belangrijk vinden. Een bijdrage vragen voor toegang tot een Live Audio Room door middel van een eenmalige betaling of een abonnement kan ook een van de mogelijkheden zijn. 

Meer informatie vind je via deze newsroom post, hoge resolutie beeldmateriaal vind je hier

Mocht je vragen hebben dan zijn we te bereiken via press-benelux@fb.com

Met vriendelijke groet, 

Team Facebook Benelux. 

Over Meta

Meta heeft als missie om mensen de kracht te geven een community op te bouwen en de wereld dichter bij elkaar te brengen. Met de producten van Meta blijven de gebruikers verbonden met hun vrienden en familie, ontdekken ze wat er in de rest van de wereld gebeurt en delen ze wat voor hen belangrijk is. In december 2020 waren er 1,84 miljard dagelijkse gebruikers op het platform en 2,8 miljard actieve gebruikers. Ongeveer 2,6 miljard mensen gebruiken Facebook, Instagram, WhatsApp of Messenger dagelijks. Meta is door Mark Zuckerberg opgericht in 2004, het hoofdkantoor staat in Californië en er zijn inmiddels 58.604 fulltime medewerkers in dienst. Meer informatie over Meta is te vinden op https://newsroom.fb.com/company-info/.

Perscontact

Kim van Bokhoven

Communications Manager Benelux

Team Bepublic

Sander Vanlouwe

Jules Fremaut

Lies Dobbelaere