WORLD EMOJI DAY: Facebook lanceert soundmoji’s en 😘 is populairst bij Belgen

Zaterdag 17 juli is het Wereld Emoji Dag. Miljoenen mensen in België gebruiken emoji’s in Facebook en Messenger om hun gesprekken kleur, humor, maar ook ondersteuning te geven. Facebook voegt daar vanaf vandaag nog een extra dimensie aan toe en lanceert Soundmoji’s voor Messenger. Daarnaast geeft het techbedrijf nog inzicht in de populairste emoji’s in België. Daaruit blijkt dat Belgen vooral liefdevol met elkaar omgaan en graag koffie of thee drinken.

Soundmoji's is een nieuwe functie waarmee mensen korte geluidsfragmenten kunnen versturen in de chat. Mensen kunnen kiezen uit een bibliotheek met opties die variëren van geluidseffecten (krekels 🦗, klappen 👏, tromgeroffel 🥁 en geniepig gelach 👻) tot populaire soundbites. Elk geluid wordt verzonden als een emoji die je terug kan vinden in een volledige Soundmoji-bibliotheek. Deze bibliotheek zal Facebook regelmatig updaten met nieuwe geluidseffecten en bekende soundbites. In zijn newsroompost licht Facebook het principe meer uitgebreid toe.

Liefdevolle emoji’s populairst in België

Naar aanleiding van Wereld Emoji Dag, analyseerde Facebook ook hoe emoji’s de afgelopen drie maanden gebruikt werden in België.  Daarbij is het opvallend dat Belgen vooral liefdevolle emoji’s naar elkaar sturen. Ter vergelijking: onze noorderburen lijken al wat meer in de feeststemming te zijn en sturen veel vaker een “party popper” 🎉 en een feestend gezichtje 🥳

De top drie meest gebruikte emoji’s in België zijn:

  1. 😘(Gezicht dat een kusje werpt)
  2. 😂(Gezicht dat huilt van het lachen)
  3. ❤️(Rood hartje)

Emoji’s volgen geslacht en leeftijd

Verder maakte Facebook ook een onderscheid tussen Belgische mannen en vrouwen. Daarbij is het opvallend dat Belgische vrouwen vaker een liefdevol kusje werpen naar hun gesprekspartner (😘), terwijl Belgische mannen vaker hilarische gesprekken aangaan(😂). Wanneer de leeftijd in vergelijking wordt gebracht, sturen de Belgische generatie Z vaker een rood hartje (❤️),  lijken millennials vaker hartelijk te lachen 😂, terwijl de oudere Belgische generatie opnieuw gemakkelijker een liefdevol kusje werpt 😘.

Tot slot brengen emoji’s ook wereldwijd eetgewoontes in kaart. Volgens de meest gebruikte eet- en drank emoji’s blijkt dat Belgen enerzijds altijd te vinden zijn voor een volledige 🎂  of een stuk 🍰  taart. En daar drinken Belgen ook steeds graag koffie of thee ☕️bij.

Een wereldwijd overzicht van de eet- en drinkgewoontes (volgens emoji’s althans) vind je hier:

Story image

 

Over Meta

Meta heeft als missie om mensen de kracht te geven een community op te bouwen en de wereld dichter bij elkaar te brengen. Met de producten van Meta blijven de gebruikers verbonden met hun vrienden en familie, ontdekken ze wat er in de rest van de wereld gebeurt en delen ze wat voor hen belangrijk is. In december 2020 waren er 1,84 miljard dagelijkse gebruikers op het platform en 2,8 miljard actieve gebruikers. Ongeveer 2,6 miljard mensen gebruiken Facebook, Instagram, WhatsApp of Messenger dagelijks. Meta is door Mark Zuckerberg opgericht in 2004, het hoofdkantoor staat in Californië en er zijn inmiddels 58.604 fulltime medewerkers in dienst. Meer informatie over Meta is te vinden op https://newsroom.fb.com/company-info/.

Perscontact

Kim van Bokhoven

Communications Manager Benelux

Team Bepublic

Sander Vanlouwe

Jules Fremaut

Lies Dobbelaere